Restaurarea blaturilor de granit

Blaturile de granit sunt extrem de dure și nu se sparg sau zgârie ușor, însă se pot întâmpla accidente care să deterioreze suprafața din cauza condițiilor improprii, cel mai adesea daune chimice. Restaurarea acestor blaturi reprezintă soluția ideală de a fi din nou impecabile. 

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. Duritatea sa, îl plasează pe locul doi ca cel mai rezistent material după diamant. 

Pierderea aspectului de dinainte al blaturilor de granit, poate fi cauzat pur și simplu de acumularea unei pelicule de săpun. Folosind săpun lichid de vase sau alți detergenți pe bază de săpun pentru a-ți curăța blaturile, poate avea ca rezultat o peliculă care face suprafețele să pară fade. Restaurarea blaturilor de granit în acest caz va fi foarte ușoară. Pur și simplu achiziționează o soluție de calitate special concepută pentru îndepărtarea peliculei de săpun, și vei recupera strălucirea blaturilor. 

În cazul în care blaturile tale de granit au o ușoară gravare sau pete de grăsime care le fac să pară fade, pot fi de la acizii din alimente. Le poți restaura cu o pudră de lustruit, iar suprafața blaturilor va fi din nou strălucitoare. În general, va trebui să amesteci pulberea cu apă pentru a forma o pastă. Apoi să lustruiești zonele cu probleme cu o cârpă moale. Unele produse necesită să lași pasta să acționeze peste noapte (mai ales pentru îndepărtarea petelor). Aceste produse sunt puțin abrazive, așa că ai grijă și urmează cu atenție instrucțiunile. 

Odată ce ai restaurat blaturile, păstrează-le așa cu îngrijirea zilnică și ocazională adecvată. Nu utiliza niciodată produse de curățare abrazive sau acide, ci doar ușoare, cu pH neutru. Cea mai bună alegere este unul special conceput pentru granit, însă în lipsa acestuia poți obține un detergent potrivit din săpun lichid de vase și apă caldă. 

Păstrează alimentele acide precum roșiile, lămâile, fructele de lime și alcoolul departe de suprafața blaturilor de granit. Curăță rapid scurgerile și usucă bine blaturile după curățare. Protejează suprafața lor folosind suporturi de pahare, suporturi pentru oale și tigăi și tocătoare pentru tăiat. 

Oferă blaturilor de granit o curățare în profunzime ocazională cu un agent de îndepărtare a depunerilor de săpun și minerale pentru a evita necesitatea restaurării și îndepărtează petele cu un compus de lustruit după cum este necesar. Resigilează blaturile aproximativ în fiecare an, sau, dacă nu sunt folosite constant, la fiecare câțiva ani. 

Vei găsi peste 600 de modele de granit pe www.stona.ro din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.