5 beneficii ale blaturilor de granit

Blaturile de granit reprezintă cea mai bună alegere, atât pentru amenajarea bucătăriei, cât și pentru a băii, datorită beneficiilor funcționale și estetice ale acestui material. 

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. Duritatea sa, îl plasează pe locul doi ca cel mai rezistent material după diamant. 

Urmează să descoperim 5 beneficii ale blaturilor de granit, pentru bucătăria sau baia locuinței tale. 

1. Adaugă valoare locuinței 

Prin amenajarea blaturilor de granit vei adaugă valoare bucătăriei sau băii tale, iar granitul va aduce natura în interiorul locuinței tale. Introducerea elementelor exterioare, în special un material atât de ecologic precum granitul, va contribui la creșterea valorii locuinței tale. Astfel că în cazul în care vei decide să o vinzi, potențialii cumpărători vor fi atrași de blaturile de granit. 

2. Sunt extrem de durabile 

Granitul este un material foarte dur, ceea ce asigură o suprafață rezistentă pentru blaturile tale din bucătărie sau baie, cu o durabilitate extremă la uzură. Aceste blaturi nu vor fi deloc afectate de zgârieturi, pete, crăpări sau spargeri. De asemenea, vor fi ideale pentru medii cu temperaturi ridicate, schimbări bruște de temperatură și expuse constant la apă și umezeală, cum sunt bucătăriile și băile. 

3. Au o estetică unică 

Fiecare bucată de granit este unică, așa că poți fi sigur că nimeni nu va avea aceleași blaturi în bucătăria sau baia lor. Varietatea extrem de ridicată a modelelor, culorilor și texturilor granitului, te asigură că poți alege exact bucata de material care crezi că va se va potrivi cel mai bine pentru blaturile din bucătăria sau baia ta. Aceste blaturi te vor ajuta să obții o locuință deosebită și sofisticată. 

4. Sunt rezistente la bacterii și murdărie 

Odată ce ai sigilat suprafețele blaturilor de granit, nu vor mai fi poroase, ceea ce înseamnă că nu vor permite bacteriilor și murdăriei să pătrundă. De asemenea, suprafața netedă și sigilată, îți permite să cureți mai ușor blaturile de granit. 

5. Sunt ecologice 

Deoarece sunt realizate complet din piatră naturală, blaturile de granit sunt excelente pentru mediu. Granitul păstrează un aspect frumos, natural, care îți îmbunătățește bucătăria sau baia, oferind în același timp o suprafață de blat ecologică care durează. 

Pe www.stona.ro vei găsi peste 600 de modele de granit din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor din locuința ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.