Clasificarea granitului in functie de grade

Înainte de a merge într-un depozit pentru a-ți alege blatul perfect din granit și a-ți investi banii, este important să înțelegi diferitele tipuri de grade de granit. 

Cum se determină gradul de granit? 

Există 3 niveluri diferite de granit. Nivelul 1 (granit de grad scăzut), nivelul 2 (granit de grad mediu) și nivelul 3 + (granit de grad înalt). Calitatea plăcii de granit poate fi determinată de culori, nervuri, granulație, texturi, grosime, cantitatea de materiale moi pe care o conține și țara în care a fost extrasă. 

Nivelul 1 

Granitul de nivel 1  este de obicei denumit “grad comercial” sau “grad de constructor”. Granitul de calitate inferioară este adesea prefabricat și este folosit pentru apartamente, remodelări prefabricate sau mobilier. O placă de granit de calitate scăzută este o tăietură mai subțire, de obicei de aproximativ 7/20 cm, care de obicei necesită o bucată de suport de placaj pentru mai multă rezistență. Granitul de nivel 1 are un design foarte simplu, iar culorile sunt standard. Acest granit de calitate scăzută este de obicei importat din China și vândut prin lichidatori de granit, magazine mari sau este tăiat în plăci. 

Nivelul 2 

Este un granit de calitate medie care are în general o grosime de 7/10 cm. Modelele și culorile arată puțin mai deosebit decât cele ale nivelului 1. Există în mai multe tipuri de marcaje. În general, este importat din India sau Brazilia. 

Nivelul 3+ 

Granitul de calitate superioară este de obicei unul dintre cele mai calitative, iar asta se datorează rarității aspectului său și a sursei din care provine. În general, este importat din India sau Brazilia și are o grosime medie de 7/10 cm sau mai mult. Poate avea culori, vene și modele neobișnuite și o cantitate notabilă de minerale dure sau moi.  

Blaturile de granit vor fi punctele centrale ale bucătăriei sau ale băii locuinței tale, de aceea calitatea acestei pietre naturale este foarte importantă. 

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 600 de modele de granit de cea mai bună calitate, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor din bucătăria sau baia locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.