Blat de granit negru cu finisaj lustruit pentru bucatarie

Alegerea materialului ce va fi folosit la amenajarea blatului pentru bucătărie, trebuie să aibă o rezistență cât mai ridicată, dar și să aibă un impact vizual deosebit. Astfel că cea mai bună alegere a acestui material este granitul negru cu finisaj lustruit. 

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. Această piatră naturală este una din cele mai rezistente și mai dure, aflându-se pe locul 2, după diamant, la aceste caracteristici.

Finisajul lustruit scoate în evidență profunzimea culorii, astfel că blatul tău de granit negru va avea o nuanță foarte intensă. Acest tip de finisaj reflectă lumina, având un efect de oglindă și evidențiază contrastul deschis-închis dintre textura granulată albă și suprafața neagră a granitului.

Este necesar ca acest proces de lustruire al blatului de granit negru să se efectueze în mod regulat. În general acest material necesită lustruire la fiecare cinci sau cincisprezece ani.

Pentru a păstra aspectul intact al blatului de granit neagru lustruit cât mai mult timp, trebuie să se efectueze un tratament de sigilare imediat după procesul de lustruire.

Finisajul lustruit va facilita curățarea blatului de granit negru, deoarece acest tip de finisaj sigilează porii și ajută la rezistența împotriva petelor, zgârieturilor, umezelii și înfiltrării apei.

Pe www.stona.ro poți alege din peste 30 de modele de granit negru cu finisaj lustruit, pe cel potrivit pentru amenajarea blatului tău. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.