Sustenabilitatea blaturilor de granit

Atunci când vine vorba de alegerea blaturilor potrivite pentru bucătăria sau baia ta, este recomandat să alegi un material natural și ecologic, cum este granitul.

Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole.

Alegerea granitului pentru amenajarea blaturilor tale, va contribui la crearea unui mod de viață sustenabil, ajutând la reducerea impactului negativ al activităților industriale asupra mediului. Odată cu sustenabilitatea, blaturile de granit vor oferi bucătăriei sau băii tale și practicalitatea și estetica deosebită de care au nevoie aceste încăperi. Blaturile de granit vor avea frumusețe naturală, rezistență ridicată și o durabilitate foarte mare în timp, salvând resursele necesare pentru a crea materiale noi.

Un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi materialul potrivit pentru amenajarea blaturilor din locuința ta, este raportul dintre costurile materialului și al duratei de viață. Astfel că granitul este un material foarte rentabil pe termen lung, datorită durabilității sale, chiar dacă costurile inițiale sunt mai mari față de alte materiale.

Granitul este disponibil într-o gamă variată de finisaje, cum ar fi: buciardat, fiamat, lustruit, natural, nelustruit sau periat. Unele finisaje pot îmbunătăți rezistența și durata de viață a granitului, astfel că în funcție de finisajul ales, blaturile tale vor fi mai rezistente la zgârieturi, pete sau ciobiri.

Întreținerea corespunzătoare a blaturilor de granit, va prelungi durata lor de viață. Este important să eviți produsele de curățare care conțin chimicale dure, deoarece au impact negativ asupra mediului și mai ales asupra calității aerului din locuința ta. Poți menține blaturile de granit curate și igienice fără să folosești produse de curățare dure. Vei avea nevoie doar de o soluție compusă din apă caldă și săpun lichid, cu care să ștergi suprafața blaturilor sau de o soluție de curățare special concepută pentru granit, care să nu conțină substanțe chimice dure.

Aplicarea unui tratament de sigilare în mod regulat, va menține blaturile tale de granit igienice și ecologice, deoarece nu se va acumula praf cu ușurință pe suprafața sigilată.

Te așteptăm pe www.stona.ro pentru a alege blaturile de granit de care ai nevoie în bucătăria sau baia ta. Poți alege din peste 400 de modele disponibile. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.