Cum sa cureti blaturile de granit

Blaturile de granit au un preț mai ridicat față de majoritatea celorlalte materiale disponibile pentru această amenajare, de aceea cel mai bine este să le îngrijești, astfel încât să dureze mult timp. Nu îți face griji, deoarece curățarea acestui material este foarte simplă.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.

Pregătește materialele necesare: săpun lichid de vase, cârpă curată, apă cald, opțional: alcool și flacon spray.

Iată pașii simpli pentru curățarea blaturilor de granit din bucătăria sau baia ta:

Pregătește soluția de curățare folosind săpunul de vase și apa caldă, scufundă cârpa curată în soluția de săpun, stoarce cârpa și șterge suprafața blatului, iar apoi folosește o altă cârpă curată pentru a o usca.

Opțional: Pregătește o soluție de alcool și pune-o în sticla de spray. Pulverizează suprafața blatului de granit cu această soluție de alcool pentru a îi îmbunătăți igienizarea. Soluția de alcool se lasă să stea pe blat timp de 1 până la 3 minute, iar apoi se șterge cu o cârpă curată.

Pentru a-ți întreține în continuare blaturile de granit, iată câteva sfaturi simple pe care trebuie să le respecți:

Evită utilizarea lichidelor acide, cum ar fi oțetul, amoniacul și citricele, pe blatul de granit, deoarece acest lucru îi va reduce strălucirea și va distruge tratamentul de sigilare al materialului.

Evită utilizarea bureților de curățare sau a cârpelor care sunt foarte abrazive pentru a evita urmele de zgârieturi.

Când folosești săpun de vase, asigură-te că îl clătești cu o cârpă umedă și că îl ștergi după aceea pentru a păstra luciul suprafeței blatului.

Utilizează întotdeauna un tocător atunci când tai ingrediente pe blatul de granit.

Poți folosi un pic de ulei mineral pe o cârpă curată pentru a șterge blatul de granit și a îi oferi un aspect frumos și strălucitor.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 350 de modele de granit din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor tale din bucătăria sau baia ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.