Asortarea blatului de granit cu panoul de perete

Dacă ai luat decizia de a instala atât un blat de granit, cât și un panou de perete în bucătăria ta, găsirea unor modele care să se asorteze și să completeze acest spațiu poate fi o provocare.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.

Granitul este una dintre cele mai frumoase pietre utilizate în mod obișnuit atât pentru blaturile din bucătăriile tradiționale, cât și din cele moderne. Disponibil în multe modele, culori, texturi și nuanțe, granitul va crea un punct de interes magnific în orice bucătărie și va fi cel mai probabil detaliul preferat în acest spațiu.

Cel mai bine este să alegi întâi modelul de granit pentru blat, pentru ca acesta să devină centrul atenției în bucătăria ta. Mai ales dacă preferi aspectul puternic al blatului, alege un model de granit cu impact vizual puternic, iar apoi asortează panoul de perete în consecință.

Dacă ai instalat deja panoul de perete în bucătăria ta și are un model complex și culori puternice, alegerea unui model de granit pentru blat care să se potrivească cu peretele va face acest proces mai dificil. Pe de altă parte, dacă modelul peretelui este în culori neutre îți va permite mai multă libertate în alegerea blatului din granit care să se potrivească cu acesta.

În ambele cazuri, nu trebuie neapărat să potrivești culoarea și modelul blatului de granit cu culorile și modelele panoului de perete. Decide care ar trebui să aibă impactul vizual principal și folosește-l pe cealaltă pentru a susține această intenție.

Blaturile de granit au o multitudine de caracteristici speciale care le fac cu adevărat unice. Aruncă o privire mai atentă asupra blatului tău și identifică modele, pete și culori speciale. Acum căută câteva dintre acestea atunci când alegi modelul pentru panoul de perete. Dacă reușești să găsești un model cu unele dintre aceste caracteristici speciale, vei lega aspectul bucătăriei tale uimitor de bine.

Poți opta și pentru alegerea aceluiași model de granit și pentru blat și pentru panoul de perete, în cazul în care nu ai amenajat deja niciunul dintre aceste elemente. Astfel vei obține o atmosferă naturală și fluidă în bucătăria ta.

Pe www.stona.ro poți alege din peste 350 de modele de granit, pe cele potrivite pentru amenajarea blatului și panoului de perete din bucătăria ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.