Ce sa eviti daca ai blaturi de granit

Granitul este una dintre cele mai dure roci magmatice forjate în adâncurile pământului, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să acorzi atenție modului în care folosești blaturile tale de granit din bucătărie sau baie. 

Înțelegerea metodelor de curățare adecvate și a ceea ce nu trebuie pus pe blaturile de granit, le va ajuta să reziste mai mult. În continuare vei afla ce trebuie să eviți dacă ai blaturi de granit. 

-Lucrul cu carnea crudă 

Deși granitul bine sigilat ar trebui să împiedice bacteriile să pătrundă în crăpăturile microscopice ale blatului, nu este ceva sigur. Carnea cu siguranță nu va deteriora granitul, dar ceea ce rămâne în urmă te poate afecta dacă ajunge pe un alt produs alimentar. De asemenea, mulți simt nevoia să curețe suprafața de pregătire a alimentelor folosind dezinfectanți aspri care nu sunt adecvați pentru blaturile de granit. Multe dintre cele mai obișnuite produse de curățare din magazinele alimentare pot toci și deteriora soluția de etanșare aplicată pe blaturi și pot decolora granitul în sine. Așa că folosește doar un tocător și curăță blaturile de granit doar cu apă amestecată cu săpun lichid și cu o cârpă din microfibră. 

-Aruncarea obiectelor grele 

Deși granitul este dur și durabil, aruncarea unui obiect greu pe aceste blaturi poate forma așchii sau zgârieturi. Marginile și decupajul de lângă chiuvetă sunt deosebit de vulnerabile la impact. Elimină riscul de a-ți deteriora blaturile prin depozitarea vaselor grele și a articolelor mari în dulapurile inferioare. Este mai probabil să scapi un articol ridicându-l dintr-un dulap superior decât ridicându-l de jos. Ridică obiectele mari încet și cu grijă pe blaturile de granit pentru a le păstra aspectul nou-nouț. 

– Punerea tigăilor fierbinți 

Poți pune tigăi fierbinți pe granit? În timp ce granitul este suficient de puternic pentru a rezista la căldura unei tigăi fierbinți fără să se topească sau să crape, cel mai bine este să eviți acest lucru pentru a le proteja. Deși dacă pui o tigaie fierbinte direct pe blaturile de granit nu le va afecta, soluția de etanșare se poate uza din cauza căldurii excesive. Asigură-te că ai întotdeauna suporturi pentru tigăi în apropiere atunci când gătești, pentru a prelungi viața blaturilor. 

– Depozitarea substanțelor acide 

Substantele acide pot grava suprafata blaturilor tale de granit, facandu-le să se păteze mai ușor. Fii atent la aceste articole de uz casnic acide obișnuite care pot deteriora tratamentul de etanșare aplicat: oţet, citrice, sucuri, parfum, loțiuni sau lac de unghii. În baie, pune produsele de îngrijire personală într-un dulap sau într-un coș cu o bază sigură din care să nu curgă în caz de scurgere. Iar în bucătărie, folosește întotdeauna tocătoare pentru orice preparat de mâncare și suporturi pentru băuturi. 

Vei găsi peste 600 de modele de granit pe www.stona.ro din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci cea mai bună alegere.