Top 3 tendinte in 2022 pentru blaturile de granit

Granitul a rămas o alegere populară pentru amenajarea blaturilor din bucătării și băi, datorită avantajelor sale practice și estetice. Cele mai populare culori pentru blaturile de granit din 2021, continuă să domine tendințele de design din 2022.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.

În continuare vom analiza topul celor 3 tendinte in 2022 pentru blaturile de granit, care se pot adapta la majoritatea gusturilor.

Tonuri Neutre

Blaturile în tonuri neutre nu se demodează niciodată și pot fi actualizate cu ușurință cu ajutorul elementelor de decor în nuanțe deschise, panourilor de perete în nuanțe deschise sau cu un strat fin de vopsea aplicat pe pereți. Blaturile în nuanțe deschise fac bucătăriile sau băile să pară mai curate și mai luminoase. Blaturile din granit alb, crem sau chiar albastru deschis și gri oferă un aspect discret, dar clasic, care se potrivește bine cu orice mobilier din lemn.

Finisajul Fiamat

Granitul fiamat oferă o suprafață mată cu un luciu scăzut. Are un aspect mai discret și mai natural, păstrând în același timp caracterul pietrei naturale. Pot fi adăugați amplificatori de culoare pentru a spori adâncime și intensitatea.

Pentru a obține acest aspect, producătorii opresc procesul de finisare înainte ca suprafața pietrei să devină strălucitoare, lăsând-o cu un aspect mat sau satinat. Arată diferit pe fiecare bucată de piatră, dar oferă în mod constant un aspect neted, scoțând în evidență modele naturale ale granitului

Venaturi și Modele Unice

În timp ce blaturile pentru bucătărie sau baie din granit alb pur sunt încă în tendințe, există o mișcare către venaturi și modele unice. Pietrele cu caracter natural, cu modele compuse din venaturi sau texturi granulate, sunt mai atrăgătoare pentru ochiul contemporan decât blaturile simple de altădată. Majoritatea blaturilor de granit au modele bogate, care se formează natural, și care fac ca fiecare suprafață de bucătărie și baie să pară unică.

Texturile blaturilor de granit pot fi subtile sau dramatice și pot face elementele din jur să iasă în evidență atunci când sunt asociate cu nuanțe potrivite.

Accesând www.stona.ro vei găsi cu ușurință modelul potrivit de granit, pentru amenajarea blaturilor tale din bucătărie sau baie, în așa fel încât să respecte tendințele acestui an. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.