Tipuri de finisaje pentru blaturi de granit

Amenajarea blaturilor pentru bucătărie sau baie cu granit reprezintă o alegere foarte populară datorită calităților pe care le oferă acest material. 

Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole.

Sunt disponibile mai multe tipuri de finisaje, ce pot influența aspectul estetic și rezistența blaturilor. Fiecare tip de finisaj adaugă un aspect și o textură unică suprafeței blaturilor de granit. Alegerea finisajului potrivit se face în funcție de nevoile fiecărui spațiu.

Tipurile de finisaje disponibile pentru blaturile de granit sunt: lustruit, mat, periat, fiamat și scapițat.

Lustruit

În urma acestui proces de lustruire, se obține o suprafață lucioasă și reflectivă ca oglinda. Acest tip de finisaj este cel mai apreciat, deoarece astfel întreaga structură a pietrei devine vizibilă, iar culorile ies foarte mult în evidență.

Mat

Acest proces face ca suprafața blaturilor de granit să devină foarte netedă, neavând reflexie.

Periat

Se realizează continuând procesul finisajului mat prin adăugarea unei texturi subtile. Acest tip de finisaj ascunde stropii de apă, amprentele și petele.

Fiamat

Finisajul fiamat face ca suprafața să devină mată și antiderapantă. Procesul prin care se obține acest finisaj presupune expunerea suprafeței la căldură, iar apoi la răcire bruscă.

Scapițat

Prin scapițare suprafața granitului devine nefinisată, având un aspect vechi.

Peste 350 de modele de granit te așteaptă pe www.stona.ro pentru a-l alege pe cel potrivit pentru amenajarea blaturilor tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.