Intretinerea blaturilor de granit

Blaturile de granit reprezintă o alegere populară atunci când vine vorba de amenajarea blaturilor pentru bucătărie sau baie. Popularitatea acestor blaturi se datorează avantajelor pe care le oferă granitul, cum ar fi: durabilitatea, aspectul estetic deosebit și întreținerea minimă de care au nevoie. 

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.

Blaturile de granit necesită o întreținere zilnică ușoară, ce consta în folosirea unei cârpe sau a unui prosop de hârtie, împreună cu un produs de curățare special destinat acestui tip de piatră.

În bucătărie, vărsarea lichidelor pe blat poate fi o întâmplare zilnică, însă îndepărtarea lor cât mai rapidă, va împiedica pătrunderea acestora în suprafața blatului de granit.

Deși granitul este rezistent la zgârieturi, se recomandă folosirea unui tocător pentru tăierea alimentelor, astfel blatul de granit va fi protejat, iar cuțitele nu se vor toci repede din cauza suprafeței dure a granitului.

Pe www.stona.ro te așteaptă peste 350 de modele de granit din care sa-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea blaturilor tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.