Cum sa alegem blaturile de bucatarie

Blaturile din granit ofera locuintei tale un plus de eleganta si utilitate.

Intretinerea si curatarea granitului

Modalitati de curatare care va mentine calitatea granitului multi ani.

Blaturile din granit au calitati deosebite

Astazi avem la dispozitie foarte multe posibilitati cand vine vorba de amenajarile interioare, astfel poti transforma bucataria intr-un loc de relaxare si binedispunere.

Cum sa alegem blaturile pentru baie

Cand alegem blaturile de baie vom tine cont in primul rand de estetica deoarece aici nu trebuie sa ne facem griji pentru zgarierea suprafetelor sau sa ne facem griji din prisma vaselor incinse.

Granit sau marmura

Daca optezi pentru o mobila simpla atunci blaturile din granit vor evidentia perfect eleganta locuintei tale.

Blaturi pentru bucatarie

Rafinamentul si stilul se imbina perfect cand va decorati casa cu blaturi de granit.

Ce nu stiati despre granit

Fie ca folosesti un mobilier modern sau unul clasic, blaturile de granit se vor imbina perfect cu oricare.

Granitul in constructii

Granitul este foarte folosit pentru amenajari interioare si exterioare datorita calitatilor sale.

 

5 optiuni de culoare pentru blaturile de granit din bucatarie

Atunci când alegi o culoare pentru blaturile de granit din bucătăria locuinței tale, există mult mai multe opțiuni în afară de culorile neutre obișnuite.  

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. 

Poți face o alegere minimalistă cu blaturi albe sau negre sau poți face o alegere mai interesantă cu blaturi de granit colorat. Iată 5 opțiuni de culoare pentru blaturile de granit din bucătărie: 

  1. Blaturi de granit alb: o notă modernă 

Blaturile de granit alb promovează o senzație proaspătă, curată și deschisă în bucătărie. Sunt excelente pentru a crea un aspect modern, mai ales atunci când sunt asociate cu aparate din oțel inoxidabil și dulapuri albe elegante. De asemenea, granitul alb poate arăta grozav cu aparate vintage pentru o atmosferă clasică. În general, blaturile de granit alb sunt foarte versatile și se pot potrivi cu majoritatea stilurilor de decor. Cu toate acestea, asigură-te că acorzi atenție nuanței granitului. 

       2. Blaturi de granit negru: elegante și sofisticate 

Dacă vrei ca bucătăria ta să arate elegant, instalează blaturi de granit negru. Asociază-le cu dulapuri din lemn pentru un aspect clasic sau cu dulapuri albe sau gri pentru un aer mai modern. Pentru că vor întuneca spațiul, blaturile negre sunt cele mai potrivite pentru bucătăriile cu ferestre mari care aduc multă lumină naturală. Dacă bucătăria ta nu primește atât de multă lumină, dar vrei totuși aceste blaturi, optează pentru dulapuri albe sau din lemn deschis pentru a menține camera deschisă și luminoasă. În plus, granitul negru are adesea pete argintii în el care îți vor oferi puțină reflexie a luminii în spațiu. 

       3.Blaturi de granit roșu: o alegere îndrăzneață 

Granitul roșu vine în multe nuanțe și modele, variind de la roșu deschis strălucitor până la visiniu intens. Unele granite roșii au, de asemenea, accente albastre, albe sau argintii. Instalează blaturile de granit roșu ca puncte focale îndrăznețe ale bucătăriei tale. Păstrează alte finisaje neutre pentru a preveni ca spațiul să se simtă copleșitor. Optează pentru dulapuri din lemn în tonuri calde pentru a completa culoarea roșie. Folosește accente roșii pentru a lega spațiul. 

       4. Blaturile de granit verde: frumoase în casele tradiționale 

Deoarece verdele este strâns asociat cu natura, granitul verde poate aduce o senzație naturală și liniștitoare unei bucătărie. Granitul verde are de obicei subtonuri maro și gri. De asemenea, vei găsi adesea pete, vârtejuri și modele interesante în el. Blaturile de granit verde pot funcționa bine cu dulapuri albe și feronerie strălucitoare pentru un aspect proaspăt și primitor. De asemenea, se potrivesc frumos cu dulapurile din lemn, mai ales dacă culoarea lemnului are câteva tonuri mai reci pentru a completa nuanța de verde.  

       5. Blaturile de granit albastru: versatilitate 

Apreciat pentru frumusețea modelelor sale, granitul albastru este deosebit. Majoritatea granitelor albastre au baze albastre și negre. Dar unele au baze gri, albe și maro. Aspectul lor general poate varia de la un bleumarin care arată aproape negru până la un albastru argintiu deschis. O astfel de gamă de culori permite blaturilor de granit albastru să se potrivească bine cu multe culori de dulapuri. De exemplu, un albastru-gri deschis poate arăta uimitor cu dulapuri albe într-o bucătărie contemporană sau în stil country. 

Pe www.stona.ro te așteaptă peste 150 de modele de granit alb, negru, roșu, verde sau albastru, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor din bucătăria ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.