Cum sa alegem blaturile de bucatarie

Daca doresti sa iti schimbi designul bucatariei si in planul tau ai dori sa folosesti blaturi de bucatarie din granit atunci trebuie sa iei in considerare mai multe elemente.

Astazi avem la dispozitie foarte multe posibilitati cand vine vorba de amenajarile interioare, astfel poti transforma bucataria intr-un loc de relaxare si binedispunere.

Inainte sa te decizi asupra blaturilor de bucatarie trebuie sa iei in considerare urmatoarele elemente:

Culoarea mobilei pe care doresti sa o achizitionezi. Alegerea culorii blaturilor trebuie sa fie aleasa in contrast cu cea a mobilei pentru a da senzatia unei incaperi mari.

In imaginea de mai jos avem o bucatarie in stil minimalist unde blaturile de granit de culoare alba se asorteaza perfect cu mobila de tip mahon.

Blaturi bucatarie granit alb

Utilitatea blaturilor. Trebuie sa tinem cont de modul in care ne petrecem timpul in bucatarie, astfel putem opta pentru blaturi late dispuse in cerc, in cazul in care ne place sa gatim mult si dorim un spatiu mare pentru distribuirea vaselor si ustensilelor de gatit, sau daca mancam mai mult la restaurant atunci nu ne va fi necesar un blat de granit foarte mare.

Blaturi bucatarie granit maro

Bugetul alocat pentru mobila si blaturile de granit. Trebuie sa tinem cont ca blaturile sunt o investitie pe termen foarte lung si acestea nu necesita schimbare in conditiile in care le intrebuintam normal (fara greutati deasupa blatului, fara taierea legumelor direct pe suprafata blatului din granit, fara vase pe suprafata blatului).

Preturile blaturilor de bucatarie pot varia in functie de culoarea,  grosimea, tara de origine a granitului. In Romania exista multe oferte pentru blaturi de bucatarie si baie. Ce ramane de facut este sa analizati oferta care va multumeste cel mai mult si sa luati in considerare cele de mai sus.