Aplicatii granit – trepte, pardoseli, blaturi granit

Granitul poate fi folosit in pentru diverse lucrari atat interioare cat si exterioare.

Structura acestuia ii confera marele avantaj ca este foarte rezistent in conditii de vant, apa sau temperatura.

Dintre aplicatiile cu granit amintim pardoseli, trepte, pereti sau blaturi granit pentru baie si bucatarie.

Blaturi granit pentru baie si bucatarie

blaturi granitDeoarece granitul este poros este recomandat pentru spatiile umede precum sunt baile si bucatariile. Pentru o luminozitate mai ridicata puteti opta pentru slefuirea pe alocuri ale granitului.

Un alt motiv pentru care granitul este recomandat pentru bucatarie este acela ca blaturile din granit sunt rezistente la temperaturi ridicate si puteti pune pe blat diferite vase fierbinti.

Trepte interioare si exterioare din granit

In cazul in care doriti niste scari elegante si durabile atunci treptele de granit sunt solutia ideala.

Acestea pot fi folosite si la exterior deoarece sunt foarte rezistente si nu se degradeaza in conditii de inghet. De asemenea se pot aplica pe suprafata treptelor diferite solutii de curatare sau pentru dezghet, fara ca granitul sa sufere modificari ale proprietatilor.

Pardoseli din granit

pardoseala granit negruDatorita rezistentei la uzura, se pot realiza pardoseli din granit care arata foarte elegant in orice living.

Pentru a intelege cat de recomandat este granitul pentru pardoseli va amintim ca aceasta roca era folosita in trecut in pavarea strazilor datorita duritatii sale, insa, din cauza costurilor ridicate aceasta metoda a fost inlocuita cu materiale mai ieftine.

Mai sus am enumerat cateva dintre aplicatiile granitului in domeniul constructiilor si al amenajarilor locuintei.