Avantajele blaturilor din granit

Avantaje granit

Principala caracteristica a granitului este aceea ca acesta este foarte rezistanta la agentii externi (vant, umeazeala, temperatura). Asta face ca granitul sa fie alaturi de marmura cea mai buna variata pentru pardoseli, blaturi de baie, blaturi bucatarie si pavele.

Spre deosebire de marmura, granitul are un cost ceva mai ridicat. Mai multe detalii referitoare la costuri puteti regasi pe pagina producatorului Algabeth SGI.

blaturi de granitGranitul se poate achizitiona pe diverse nuante de la negru perlat la auriu, asta il face sa fie usor de asortat atat in casa cat si in curte.

Acesta este alegerea preferata a costructorilor pentru amenajarile interoare si exterioare deoarece este foarte dur si se pot monta atat blocuri mari de granit dar si blocuri mici pentru blaturi de granit folosite in baie sau bucutarie.

Ingrijirea granitului este extrem de simpla deoarece structura moleculara a acestuia face ca orice substanta care se depune pe el sa se scurga sau sa se evapore cu timpul, nepermitand patarea suprafetei.

Nu este necesar sa folositi substante speciale de curatare. Cea mai simpla modalitate de curatare a granitului fiind apa si un burete.

Recomandari granit

blaturi de granitPentru blaturile de baie si bucutarie trebuie sa tineti cont de greutatea mobilei care va acoperi blatul. Desi granitul este foarte rezistent, trebuie sa tineti cont ca un blat prea subtire se poate sparge sub greutatea unui mobilier de lemn masiv.
Pentru bucatarie este potrivit deoarce se pot realiza blaturi de granit pe care puteti pune fara nici o problema vase la temperaturi foarte ridicate.

Pentru scarile de exterior se recomanda aplicarea unui material antiderapant pentru a evita alunecarile dupa ploaie sau spalare.

Se recomanda evitatea suprafetelor de granit cu diferite grasimi.