Cum sa alegem blaturile de bucatarie

Blaturile din granit ofera locuintei tale un plus de eleganta si utilitate.

Intretinerea si curatarea granitului

Modalitati de curatare care va mentine calitatea granitului multi ani.

Blaturile din granit au calitati deosebite

Astazi avem la dispozitie foarte multe posibilitati cand vine vorba de amenajarile interioare, astfel poti transforma bucataria intr-un loc de relaxare si binedispunere.

Cum sa alegem blaturile pentru baie

Cand alegem blaturile de baie vom tine cont in primul rand de estetica deoarece aici nu trebuie sa ne facem griji pentru zgarierea suprafetelor sau sa ne facem griji din prisma vaselor incinse.

Granit sau marmura

Daca optezi pentru o mobila simpla atunci blaturile din granit vor evidentia perfect eleganta locuintei tale.

Blaturi pentru bucatarie

Rafinamentul si stilul se imbina perfect cand va decorati casa cu blaturi de granit.

Ce nu stiati despre granit

Fie ca folosesti un mobilier modern sau unul clasic, blaturile de granit se vor imbina perfect cu oricare.

Granitul in constructii

Granitul este foarte folosit pentru amenajari interioare si exterioare datorita calitatilor sale.

 

Importanta granitului in constructii

Inca din vremea marilor piramide, granitul alaturi de bazalt au fost principalele roci care au stat la baza realizarii  celor mai mari constructii din acea perioada.

Desi blocurile din granit necesitau zeci de zile si sute de oameni pentru extragere, transport si slefuire, granitul era considerata cea mai dura roca care urma sa tina in picioare timp de mii de ani numeroase piramide.

Rezistenta acestei roci putea sustine blocuri de piatra care cantareau sute si chiar mii de kilograme.

Ulterior  granitul a fost folosit pentru pavarea stazilor. Se foloseau astfel cuburi de granit pe strazile care apartineau celor mai importante orase industriale precum Londra, Paris sau Roma. Calitatea si duritatea granitului il facea materialul perfect pentru pavarea strazilor, realizarea trotuarelor sau a podurilor.

granitulCostul redus de exploatare a altor roci a facut  ca pavajele de granit sa fie inlocuite cu alte roci mai putin dure dar care costau mai putin. Astfel granitul nu va mai fi folosit pentru baza de structura a podurilor, ci va fi folosit numai pentru partile decorative.

Printre cele mai importante si apreciate monumente realizate la scara mare din granit se regaseste Muntele Rushmore din Statele Unite ale Americii, monument realizat ca tribut pentru cei mai importanti presedinti ai Americii (George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln).

In prezent regasim granitul in crearea de monumente, pardoseli, pavaje, pavele, trepte, borduri si blaturi din granit pentru baie si bucatarie.